Wedstrijdverslag

Sparta bijt zich stuk op RKC en moet in eigen huis genoegen nemen met punt

Sparta bijt zich stuk op RKC en moet in eigen huis genoegen nemen met punt

24 januari - 22:54
0

Het sterk presterende Sparta heeft dinsdagavond geen overwinning kunnen afdwingen tegen RKC Waalwijk. De ploeg van Joseph Oosting had de verdediging goed op orde en kreeg ook zelf de nodige kansen. Er werd niet gescoord in Rotterdam. 

Sparta stond in aanloop naar het duel slechts twee punten achter Ajax en ging daarmee als favoriet het duel in. RKC stelde zich verdedigend goed op en daarom duurde het ruim twintig minuten voordat de thuisploeg de eerste kans mocht noteren. Vito van Crooij dook gevaarlijk op voor het duel van RKC, maar doelman Etienne Vaessen deed net genoeg en daardoor ging de bal naast.

Op slag van rust kreeg Younes Namli nog een grote kans, maar was het opnieuw Vaessen die goed werk verrichte. Sparta had meer de bal en deed meer voor een openingstreffer, maar liep zich telkens stuk op RKC. Bovendien waren de Waalwijkers niet schuw om te counteren en dat zorgde voor het nodige gevaar.

In het tweede bedrijf leek Iliass Bel Hassani de bezoekers verrassend op voorsprong te zetten, maar de VAR zette een streep door het feestje na het constateren van buitenspel. Nog geen tien minuten later kopte Adil Auassar raak, maar was het wederom de VAR die interrumpeerde vanwege buitenspel. RKC rook kansen en kreeg een kwartier voor tijd een grote mogelijkheid, maar doelman Nick Olij weerhield Thierry Lutonda van de treffer.

In de slotfase zakte Sparta terug en besloot RKC nog voor de overwinning te spelen, maar de goal viel uiteindelijk niet. Voor Sparta is het de zevende keer op rij dat er niet wordt verloren in de Eredivisie, iets wat sinds 1992 niet meer voor is gekomen. RKC doet goede zaken met een punt en klimt naar plek elf, terwijl Sparta de achterstand op Ajax tot één punt verkleint. De Amsterdammers komen donderdag in actie tegen FC Volendam. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie