Nieuws

'Everton heeft er genoeg van en zet Lampard op straat na dramatische reeks'

'Everton heeft er genoeg van en zet Lampard op straat na dramatische reeks'

23-01-2023 16:39 Laatste update: 16:42
1

Frank Lampard is niet langer de manager van Everton, melden tal van Engelse media, waaronder The Times, de BBC en The Guardian. De clubleiding van The Toffees heeft zich genoodzaakt gevoeld om in te grijpen na een reeks matige resultaten en heeft de oud-voetballer ontslagen.

Zodoende valt het doek voor Lampard al voordat hij een kalenderjaar in dienst is geweest bij de club uit Liverpool in degradatienood. Geen van de laatste tien wedstrijden resulteerden in een zege, waardoor Everton is afgezakt naar de negentiende plaats op de ranglijst in de Premier League

Het ontslag komt niet als een verrassing. Clubeigenaar liet zich zaterdag na de 2-0 nederlaag op bezoek bij West Ham United al ontvangen dat het aanstaande ontslag 'niet zijn beslissing was'. Na een vergadering van de clubleiding op maandag bleek dat de situatie van Lampard niet langer houdbaar was.  

Het is in de prille trainerscarrière van de Engels international al de tweede keer dat hij voortijdig wordt ontslagen, na eerder op straat te zijn gezet door Chelsea.