Nieuws

Koeman heeft respect voor interview van Berghuis: 'Ik heb hem een appje gestuurd'

Koeman heeft respect voor interview van Berghuis: 'Ik heb hem een appje gestuurd'

23-01-2023 13:51 Laatste update: 17:56
3

Ronald Koeman heeft respect voor hoe Steven Berghuis zich profileerde voor de camera’s na de Klassieker. De kersvers bondscoach heeft de international een appje gestuurd naar aanleiding van zijn spraakmakende interview.

"Ik zag het op Studio Sport toen ik thuis was. Ik heb een appje gestuurd dat ik het heel goed vond", begon Koeman toen hem naar de Berghuis-situatie rondom de Klassieker werd gevraagd. De bondscoach vindt dat het getuigt van moed en lef. "Vaak houd je je mond. De media is de media, heeft de pen en de microfoon. Hij heeft het zo gezegd omdat hij het zo heeft gevoeld."

Ook Koeman zelf was aanwezig bij de Klassieker en vond het bizar wat hij aantrof. "Als je aankomt in Rotterdam denk je: ga ik wel naar het voetbal toe? ME, netten... Je kon niet parkeren op P2. Het is een maatschappelijk probleem in Nederland. Er was zó veel haat richting Ajax", zag de oefenmeester, die hoopt dat tijden zullen veranderen. "Dan denk ik: jammer dat dit niet op een andere manier kan. Ik weet zelf ook wel wat het doet met families, oma en ouders. Dat wordt niet altijd beseft door mensen die van alles en nog wat roepen op televisie", besluit hij.