Nieuws

Van der Vaart legt taken neer in Denemarken: Ja, ik stop als trainer

Van der Vaart legt taken neer in Denemarken: "Ja, ik stop als trainer"

22-01-2023 23:39 Laatste update: 23:48

Rafael van der Vaart stopt als assistent bij Esbjerg fB. De voormalig international van het Nederlands elftal maakt dat bekend tijdens de uitzending van Studio Voetbal.

"Ik ga me volledig op jullie richten", steekt Van der Vaart van wal. "Ik vond het leuk in Denemarken, maar het is wel heel veel werk. Althans, ik denk dat trainers het laten lijken alsof het heel veel werk is, en dat ze een beetje overdrijven. Als assistent kun je het overdrijven allemaal."

"Ja, ik stop als trainer", vervolgt de analist. Van der Vaart, wiens vriendin in Denemarken handbalde, is anderhalf jaar actief geweest bij Esbjerg. Ze speelt nu in Roemenië en dus gaat het hele gezin verhuizen. "Ik ben begonnen om Hyballa te helpen", vertelt Van der Vaart. De oefenmeester vertrok echter na vier wedstrijden al en werd onlangs aangesteld bij zijn oude club NAC Breda.

"Zelfs bij Esbjerg, terwijl iedereen hem haatte in Denemarken, zegt iedereen: "We hebben nog nooit zo'n goede veldtrainer als hem gehad. Het verbaasde me wel, maar hij schijnt aan zichzelf te werken. Als veldtrainer heeft hij nooit ter discussie gestaan', is Van der Vaart duidelijk.