Nieuws

Ayoub blikt terug op 6-2 tegen Ajax: 'Ik hoorde die hele Kuip losgaan'

Ayoub blikt terug op 6-2 tegen Ajax: 'Ik hoorde die hele Kuip losgaan'

20-01-2023 10:45 Laatste update: 10:49

Ajax speelt zondag tegen Feyenoord in de Klassieker en mag zich schrapzetten voor een grote uitdaging in De Kuip. Ajax was vier jaar geleden de absolute favoriet en ging met 6-2 ten onder in Rotterdam. Yassin Ayoub maakte de zesde treffer van Feyenoord en blikt terug op die dag.

Ayoub blikt in gesprek met de NOS terug op de legendarische Klassieker waarin acht doelpunten vielen. Ayoub speelt nu in het shirt van Excelsior, maar was er vier jaar geleden bij in De Kuip en tekende voor de laatste goal. "Een held voor altijd, zo noemen ze je dan. Als ik nu in Rotterdam over straat loop, hoor ik nog steeds: hé, Ayoub, 6-2, 6-2! Dat is zo mooi, de mensen vergeten het niet", stelt Ayoub. 

Feyenoord begon aan het duel als David, Ajax was Goliath. Nu zijn de rollen misschien wel omgedraaid. "Op televisie werden we uitgelachen en mijn telefoon liep vol met berichtjes en filmpjes van oude goals tegen ons van vrienden die Ajax-fan waren. Ajax deed het geweldig in de Champions League en ze hadden een gruwelijk elftal, eerlijk is eerlijk. Maar wij hadden niks te verliezen en gingen best wel positief de wedstrijd in."

Ayoub herinnert zich zijn doelpunt nog goed. "Ik was ongelooflijk blij dat ik eventjes mocht invallen en had niet durven dromen dat ik zo snel zou scoren. Ik veroverde die bal zelf, gaf een steekpass op Nicolai Jørgensen en liep keihard door. Ik riep: speel me in, speel me in! Eerst schoot hij zelf en was ik een beetje teleurgesteld. Toen speelde hij me alsnog in. En hij ging er zo perfect in. Ik hoorde die hele Kuip losgaan, er is niks mooiers dan dat moment. Alles kwam eruit. Ik was een minuut lang buiten adem van het juichen. Dat gevoel is niet te beschrijven. Je wint van je aartsrivaal", besluit Ayoub.