Napoli verliest na penalty's van laagvlieger Cremonese en ligt uit Coppa Italia

17-01-2023 23:56
1

Napoli heeft zich dinsdagavond geblameerd in het Italiaanse bekertoernooi. De koploper van de Serie A verloor na penalty's van hekkensluiter Cremonese.

Cremonese wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen, maar begon uiterst goed aan de achtste finale van de Coppa Italia. Napoli keek na twintig minuten spelen al tegen een achterstand aan, toen Charles Pickel van dichtbij de 0-1 binnen tikte. De koploper van de Serie A herpakte zichzelf snel en stelde voor rust nog orde op zaken. Juan Jesus en Giovanni Simeone wisten het net te vinden en zorgden voor een 2-1 ruststand.

Napoli stevende lang af op een zakelijke overwinning, totdat Felix Afena-Gyan in de 87e minuut uit het niets de gelijkmaker aantekende. De Napolitanen wisten niet meer te scoren en ook in de verlenging ging de bal er niet in. Strafschoppen werden bepalend en Stanislav Lobotka miste als enige. Dat betekent dat Cremonese alles en iedereen verrast en doorbekert in de Coppa Italia.