Kitolano bezorgt Sparta in extremis drie punten in saaie Rotterdamse derby

14-01-2023 22:52

Sparta Rotterdam heeft in een zeer matige Rotterdamse derby gewonnen van Excelsior. Kansen ontstonden er nauwelijks op Het Kasteel. Joshua Kitolano was in de blessuretijd de gevierde man.

In een saaie eerste helft was de thuisploeg de betere partij, maar tot kansen kwam het niet of nauwelijks. Excelsior kwam naar mate de wedstrijd vorderde steeds beter in de wedstrijd. Een gebrek aan precisie in de afronding zorgde echter voor een matig spelbeeld.

Om en nabij de zestigste minuut waren Vito van Crooij en Tobias Lauritsen dichtbij de openingstreffer voor Sparta, maar hun inzetten gingen allebei naast. De meegereisde Excelsior-supporters leefden iets op bij een wissel. De van AZ overgekomen middenvelder Peer Koopmeiners mocht nog twintig minuten meedoen bij de Kralingers.

Wat lang werd vermoed, werd uiteindelijk geen werkelijkheid. Joshua Kitolano schoot in extremis de 1-0 binnen en dus ging Sparta uiteindelijk als winnaar van het veld. De Kasteelclub verstevigde daarmee haar zesde plaats in de Eredivisie. Excelsior staat vooralsnog twaalfde.