Nieuws

Blind kent geen aanpassingsproblemen bij Bayern: 'Alsof hij al jaren bij ons is'

Blind kent geen aanpassingsproblemen bij Bayern: 'Alsof hij al jaren bij ons is'

13-01-2023 10:24

Daley Blind kent geen aanpassingsproblemen bij Bayern München. Technisch directeur Hasan Salihamidzic is lyrisch over de transfervrij van Ajax overgekomen verdediger.

Sinds zijn overgang naar Der Rekordmeister maakt de verdediger indruk in Duitsland. "Daley traint alsof hij al jaren bij ons is", aldus Salihamidzic tijdens een persmoment op het trainingskamp van Bayern in Doha. Trainer Julian Nagelsmann kondigde eerder aan dat Blind vrijdag zijn officieuze debuut zal gaan maken door de Duitse grootmacht in een oefenduel met Red Bull Salzburg. "Ik ben zeer optimistisch dat hij ons verder zal helpen", laat Salihamidzic blijken.

Matthijs de Ligt kan niet in actie komen tegen de Oostenrijkse topclub. "Er is niets kapot. Hij heeft een paar dagen rust moeten houden. Ik kan wel met honderd procent zekerheid zeggen dat hij er bij de herstart van de Bundesliga over een week tegen RB Leipzig bij zal zijn", aldus de technisch directeur.

Op 20 januari hervat Bayern München de Bundesliga. De topper tegen RB Leipzig staat dan op het programma. De grootmacht staat momenteel eerste met vier punten voorsprong op nummer twee SC Freiburg.