Nieuws

'Laporta toch weer op zoek naar opvolger Koeman: contact met Xavi gelegd'

'Laporta toch weer op zoek naar opvolger Koeman: contact met Xavi gelegd'

07-10-2021 12:04

Joan Laporta liet vorige week nog weten dat Ronald Koeman het voordeel van de twijfel krijgt. Ondertussen kijkt de FC Barcelona-president wel om zich heen naar potentiële opvolgers. Het contact met Xavi is gelegd, weet Mundo Deportivo.

In eerste instantie zag Laporta - ondanks aandringen van meerdere bestuursleden - meer in Roberto Martínez dan Xavi als opvolger van Koeman. Volgens Mundo is de preses toch overstag gegaan. Laporta heeft Xavi bijgepraat over de situatie rondom FC Barcelona en Koeman en volgens de Spaanse krant zit er meer in het vat dan enkel praten.

Het moge duidelijk zijn dat Xavi ooit bij FC Barcelona voor de groep wil staan. Zijn huidige werkgever Al Sadd is zelfs bereid mee te werken als de Catalanen zich daadwerkelijk melden. Vrijwel alleen de vraag wannéér Xavi naar Camp Nou komt moet nog beantwoord worden. Koeman kreeg na Atlético-uit het voordeel van de twijfel, maar de druk op zijn positie is inmens en zo goed als onhoudbaar. 

Na de interlandperiode krijgt Koeman een reeks zware wedstrijden voor de kiezen. Valencia CF, Dinamo Kiev én Real Madrid komen achtereenvolgens naar Barcelona.