Nieuws

Haller kan niet wachten: 'Kijk ernaar uit om voor de 'Gelbe Wand' te gaan spelen'

Haller kan niet wachten: 'Kijk ernaar uit om voor de 'Gelbe Wand' te gaan spelen'

10-01-2023 11:42 Laatste update: 11:58

Sébastien Haller kan niet wachten om voor het eerst zijn kunsten te tonen aan de 'Gelbe Wand' voor Borussia Dortmund. De Ivoriaanse spits staat sinds begin januari weer op het trainingsveld en wedstrijdminuten komen dan ook steeds dichterbij.

De meer dan vervelende situatie van Haller is bekend. De spits vertrok afgelopen zomer van Ajax naar Dortmund, maar kreeg vrijwel gelijk daarna de diagnose dat hij leed aan teelbalkanker. Na twee operaties is de Ivoriaan eindelijk 'schoon' en komt hij nu steeds dichter bij het eind van zijn revalidatietraject.

Wedstrijdminuten maakte hij dan ook nog niet voor zijn nieuwe club, maar hij kijkt daar wel gruwelijk naar uit. "Het is wel iets waar ik sinds de eerste dag aan denk", begint Haller in gesprek met ESPN. "Ik kijk er gewoon naar uit om voor de 'Gelbe Wand' te spelen, omdat ik daar nog geen kans voor heb gehad sinds mijn komst. Het doel was voor mezelf om terug te komen, maar nu kijk ik vooral uit naar dat moment", besluit hij.

Wanneer Haller weer bij de wedstrijdselectie wordt verwacht, is niet bekend. De spits is ook al wel mee op trainingskamp geweest met Dortmund.

@voetbalnieuwsvn Haller bijna weer fit! 💪 #haller #sebastienhaller #borussiadortmund #dortmund #ajax #eredivisie #psv #feyenoord #eredivisie #bundesliga #vj #vjp #fy #fyp #voorjou #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers ♬ Get You The Moon - Kina