Nieuws

Frankrijk hakt de knoop door en verlengt contract van Deschamps tot en met WK 2026

Frankrijk hakt de knoop door en verlengt contract van Deschamps tot en met WK 2026

07-01-2023 11:39 Laatste update: 11:45

Didier Deschamps heeft zijn contract bij het Frans nationaal elftal verlengd tot het WK van 2026. De Fransman beleefde een succesvol WK in Qatar en wordt daarvoor beloond.

Deschamps staat sinds 2012 aan het roer van de Franse nationale ploeg. Door zijn contractverlenging gaat de voormalig prof door tot het WK in 2026. De Franse bond en voorzitter Noël Le Graët zijn gelukkig met het aanblijven van de succesvolle bondscoach. "We zijn verheugd om aan te kondigen dat Didier Deschamps zijn positie als hoofd van het team prolongeert tot juni 2026." Hiermee stelt de bond Zinédine Zidane teleur. De Franse trainer leek de beoogde opvolger, maar moet nog op zijn beurt wachten.

Afgelopen maand leidde Deschamps Les Bleus nog naar de verloren WK-finale in Qatar. De Fransen verloren in de finale op strafschoppen van Argentinië. Vier jaar eerder wonnen de Fransen onder leiding van Deschamps wél het WK in Rusland. Ook op het EK en in de Nations League boekte de bondscoach de nodige successen. In 2016 bereikte de Fransen de EK-finale waar ze het onderspit dolven tegen Portugal. In 2021 won Frankrijk de Nations League door Spanje te verslaan.