Transfernieuws

Slot wil niet te veel kwijt over Zerrouki: 'We zijn al eerder bij hem uitgekomen'

Slot wil niet te veel kwijt over Zerrouki: 'We zijn al eerder bij hem uitgekomen'

06-01-2023 14:30

Arne Slot voelt ondanks het wegvallen van meerdere belangrijke spelers bij Feyenoord geen druk bij het halen van nieuwe spelers. De trainer stelt wel dat de Rotterdammers Ramiz Zerrouki al eerder op het oog hadden, maar wilde er niet teveel over kwijt.

Wegens het wegvallen van Gernot Trauner, Quinten Timber en nu mogelijk ook Mats Wieffer zijn de personele problemen wel degelijk aanwezig bij Feyenoord. De Rotterdammers worden dan ook in verband gebracht met nieuwe winterversterkingen, waaronder Zerrouki. Dat heeft volgens Slot niets te maken met de manier waarop de club op de transfermarkt gaat acteren.

"Ik heb gezegd dat we onze oren en ogen openhouden. Dat we daadwerkelijk spelers aantrekken, is een tweede", begon Slot op de persconferentie. "De kwaliteit is leidend in de keuze die we maken. We laten ons niet onder druk zetten door het feit dat we snel veel wedstrijden spelen tegen sterke tegenstanders. Kwaliteit is leidend voor de lange termijn."

Toch laat Slot blijken dat de Argentijn wel degelijk in beeld is bij Feyenoord, maar al te veel wilde hij er niet over kwijt. "De club Feyenoord is al eerder uitgekomen bij Ramiz. Alles wat ik daarover zeg, zal leiden tot headlines", vervolgde Slot, die een eventuele aankoop meer een kwestie van noodzaak dan van ambitie noemt. "Het is meer een kwestie van noodzaak, gezien de aantallen die we hebben. De grootte van de transfersommen en de grootte van de speler kan iets zeggen over de ambitie.”

Met een enigszins gehavende selectie neemt Feyenoord het aankomende zondag op in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. Het duel begint om 12.15.