Inter brengt spanning terug in strijd om Scudetto: eerste nederlaag voor Napoli

04-01-2023 22:38 Laatste update: 22:40

SSC Napoli is zijn ongeslagen status in de Serie A kwijt. In het Stadio Giuseppe Meazza ging de nummer één van Italië met 1-0 onderuit bij Internazionale.

Na het teleurstellend verlopen WK mocht Romelu Lukaku zich bij de Nerazzurri weer vanaf de eerste minuut binnen de lijnen laten zien. De Belg gunde Federico DiMarco in de vijfde minuut een opgelegde kans, maar de Italiaanse wingback verprutste de mogelijkheid. Vlak voor rust was Lukaku zelf heel dicht bij een doelpunt, maar mikte hij net over.

De verdiende voorsprong voor Inter kwam erna rust alsnog. DiMarco stoomde op en gaf uitstekend voor. Collega-spits Edin Dzeko stond uitstekend opgesteld in de vijandelijke zestien en kopte keihard raak: 1-0. Vervolgens leek Napoli wakker te schrikken en creëerde het een goede kans via Khvicha Kvaratskhelia. De Georgische smaakmaker trof echter het zijnet.

Vervolgens drong de ploeg van Luciano Spalletti nadrukkelijk aan en was het voor Inter uiteindelijk aan Andre Onana te danken dat de 1-0 op het bord bleef staan. De ex-goalie van Ajax redde op fantastische wijze na een snoeihard schot van Giacomo Raspadori. Robin Gosens en Denzel Dumfries kwamen nog als invaller binnen de lijnen en wisten de overwinning over de streep te trekken.

Dankzij de zege is de spanning in de strijd om de Scudetto weer enigszins terug. Napoli koestert ondanks de nederlaag nog altijd een riante voorsprong van vijf punten op naaste achtervolger AC Milan. Juventus en Internazionale volgen op respectievelijk zeven en acht punten.