Nieuws

'Club Brugge gaat Vormer verhuren aan Belgische laagvlieger Zulte Waregem'

'Club Brugge gaat Vormer verhuren aan Belgische laagvlieger Zulte Waregem'

03-01-2023 08:57 Laatste update: 09:36
1

Ruud Vormer gaat een binnenlandse transfer maken. De Nederlandse middenvelder van Club Brugge gaat dinsdag medische testen afleggen bij Zulte Waregem, waarna hij de overstap naar de nummer zeventien van de Jupiler Pro League zal maken.

Volgens Het Nieuwsblad gaat het om een huurtransfer. 'Daar was er al langer interesse voor hem, al vormde het financiële plaatje altijd een struikelblok. Nu is daar een oplossing voor gevonden, want Club betaalt nog loon uit aan Vormer', schrijft de Belgische krant. De voormalig speler van onder meer Feyenoord is op een zijspoor beland bij Club Brugge, waardoor hij wel oren zou hebben naar een winterse transfer.

De 34-jarige middenvelder wacht met Zulte Waregem een zware klus in de strijd om degradatie. De Belgische club staat op plek zeventien in de Jupiler Pro League met vier punten achterstand op een veilige plaats in de Belgische competitie. Wanneer Zulte Waregem zich weet te handhaven, krijgt Vormer naar verluidt een tweejarig contract.

Zulte Waregem komt komende zondag weer in actie in de Jupiler Pro League. De ploeg van Mbaye Leye speelt dan om 16.00 uur een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen.