Nieuws

Kuyt ziet Gakpo met zelfde rugnummer bij Liverpool: 'Heeft mij veel magie gegeven'

Kuyt ziet Gakpo met zelfde rugnummer bij Liverpool: 'Heeft mij veel magie gegeven'

29-12-2022 18:26

Cody Gakpo heeft op mooie woorden kunnen rekenen van Dirk Kuyt. De Katwijker weet als geen ander hoe het is om voor Liverpool te spelen en ziet de Nederlander nu naar zijn oude club vertrekken, waar hij met hetzelfde nummer (18) zal gaan spelen.

Kuyt verkaste in de zomer van 2006 naar Liverpool, waar daarna zes jaar voor speelde. De voormalig aanvaller werd met achttien miljoen euro de duurste uitgaande transfer van Feyenoord ooit, een titel die hij nu niet meer op zijn naam heeft. De Katwijker heet Gakpo welkom via een bericht op Twitter.

"Gakpo, welkom bij Liverpool", begint Kuyt zijn bericht. "Dit rugnummer heeft mij veel magie gegeven. Ik hoop dat jij datzelfde gaat ervaren. Gefeliciteerd met je overstap en ik wens je heel veel succes", sluit hij het bericht af.

Naast Kuyt en Gakpo zijn negen andere Nederlanders die het rode shirt hebben mogen dragen: Erik Meijer, Sander Westerveld, Jan Kromkamp, Boudewijn Zenden, Ryan Babel, Georginio Wijnaldum, Virgil van Dijk, Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg.