Nieuws

Eriksen vertrekt definitief bij Internazionale, contract wordt ontbonden

Eriksen vertrekt definitief bij Internazionale, contract wordt ontbonden

17-12-2021 15:39 Laatste update: 16:26

Internazionale heeft officieel besloten om het contract van Christian Eriksen te ontbinden. De Deense middenvelder heeft sinds zijn hartstilstand op het EK een ingebouwde defibrillator en het is in Italië verboden om met zo'n hartkastje te voetballen. 

Eriksen kreeg op 12 juni van dit jaar een hartstilstand tijdens de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland. Na een lange reanimatie kwam Eriksen weer bij en tot grote opluchting van de hele voetbalwereld is alles goed gekomen met de Deen. Sinds het voorval loopt Eriksen dus wel rond met een defibrillator, waardoor hij voor Inter niet meer in actie mag komen.

Eriksen woont momenteel in Denemarken en heeft in de afgelopen weken voor het eerst weer getraind, op het terrein van zijn oude club Odense Boldklub. Het lijkt erop dat Eriksen zijn voetbalcarrière wil doorzetten en daarvoor zal hij een club moeten vinden in een competitie waar hij met een hartkastje mag spelen.

Onder Ajax-supporters wordt de naam van Eriksen al regelmatig genoemd. Bij Ajax speelt Daley Blind met zo'n hartkastje, nadat hij in augustus 2020 ook met hartproblemen op het veld lag. Eriksen heeft zelf nog niks naar buiten gebracht over zijn visie op de toekomst.