Nieuws

'Heetgebakerde Neymar verlaat Parc des Princes direct na ontvangen rode kaart'

'Heetgebakerde Neymar verlaat Parc des Princes direct na ontvangen rode kaart'

29-12-2022 06:45

Neymar heeft zich woensdagavond niet van zijn beste kant laten zien. De Braziliaanse vedette ontving in de wedstrijd tegen Strasbourg (2-1 overwinning) een rode kaart en verliet daarna direct het stadion.

De Ligue 1 werd gisterenavond hervat na een break van zo'n zes weken. Neymar had zijn terugkeer op de Franse voetbalvelden anders voorgesteld. Na een teleurstellend WK voor Brazilië, eindigde de eerste wedstrijd tegen Strasbourg ook in een debacle. De Braziliaanse vedette kreeg na een uur spelen geel voor een tik in het gezicht van een tegenstander, twee minuten later ging hij weer op de bon na een vermeende fopduik. Volgens CANAL+ heeft Neymar na het ontvangen van de rode kaart direct het stadion van Paris Saint-Germain verlaten.

Door deze twee gele kaarten mist Neymar het competitieduel op Nieuwjaarsdag. PSG speelt dan een uitwedstrijd tegen RC Lens. Het is al de vijfde keer dat de dertigjarige technicus een rode kaart heeft ontvangen in de Franse competitie. Er is geen enkele speler in de Ligue 1 die sinds 2017, het jaar dat Neymar de overstap maakte van FC Barcelona naar Parijs, vaker vroegtijdig moest gaan douchen.