Nieuws

Lofzang voor Botman: 'Hij heeft alles om een geweldige verdediger te zijn'

Lofzang voor Botman: 'Hij heeft alles om een geweldige verdediger te zijn'

23-12-2022 13:15 Laatste update: 13:18

Sven Botman ontvangt lovende kritieken van zijn ex-trainers en huidige ploeggenoten. De 22-jarige centrumverdediger blonk in de Ajax-jeugd niet uit, maar speelt nu wel bij Newcastle United, de huidige nummer drie van de Premier League.

Jocelyn Gourvennec, die in het seizoen 2021/2022 de trainer van Lille was, vindt Botman een verdediger met veel kwaliteiten. "Nederland kan hem niet veel langer negeren. Hij heeft zichzelf op ieder niveau bewezen. Hij verdient het nu al om de volgende stap te maken naar de nationale ploeg. Newcastle kan hem helpen dat doel te bereiken", zegt de Franse oefenmeester in gesprek met The Athletic.

Collega-verdediger Jamaal Lascelles is ook lovend over de 23-jarige verdediger. "Voor iemand die zo jong is, is hij erg kalm. Hij is groot, is goed aan de bal en is beweeglijk. Hij heeft alles wat nodig is om een geweldige verdediger te zijn", stelt de 29-jarige Engelsman.

Botman heeft in de laatste jaren een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, want hij stond niet te boek als een 'groot talent'. "Hij werd niet gezien zoals Justin Kluivert in zijn leeftijdscategorie", aldus voormalig jeugdtrainer Gery Vink. "Sven was lang, sterk en goed in de passing, maar op korte afstanden was hij niet snel. Velen dachten dat hij niet goed genoeg was om het eerste elftal te halen."