Nieuws

Karsdorp krijgt steun uit onverwachte hoek: 'Dit is in strijd met de FIFA-regels'

Karsdorp krijgt steun uit onverwachte hoek: 'Dit is in strijd met de FIFA-regels'

22-12-2022 17:39 Laatste update: 17:39
1

Rick Karsdorp kan op steun rekenen van de spelersvakbond FIFPRO. De rechtsback van AS Roma ging de afgelopen weken door het stof in Italië, maar heeft de organisatie achter zich weten te krijgen.

Dat meldt de Nederlandse spelersvakbond VVCS donderdag in een statement. Vlak voor het WK werd Karsdorp met zeer harde hand aangepakt door trainer José Mourinho. The Special One zette de 27-jarige Nederlander onder andere neer als 'verrader', waardoor zelfs de Romeinse fans het op hem hadden gemunt. 'Op deze manier probeert de club de aandacht af te leiden van de recente slechte prestaties en wordt onterecht de druk opgevoerd op de spelers. Zulk gedrag is in strijd met de regels van de FIFA', klinkt het in het statement.

De zogeheten 'zondebok-tactiek' kan volgens VVCS-directeur Louis Everard niet door de beugel. Volgens de bestuurder is het niet de eerste keer dat er zoiets plaatsvindt. 'Het is onacceptabel dat een club een speler isoleert en hem anders behandelt dan zijn ploeggenoten', stelt hij.

Na het incident pakte Karsdorp gelijk zijn biezen om de situatie te ontvluchten. Nadat hij een tijd in Nederland had doorgebracht, kwam er een moment dat de Nederlander terug moest keren naar de club. Dat deed hij, maar een winters vertrek lijkt nog altijd in de maak. Onder andere Juventus wordt genoemd als mogelijke bestemming en ook de opvallende link met Ajax werd al gelegd.