Nieuws

Pelé brengt Kerstmis in ziekenhuis door: 'Op advies van dokter met nieuwe familie'

Pelé brengt Kerstmis in ziekenhuis door: 'Op advies van dokter met nieuwe familie'

22-12-2022 08:27

Braziliaanse voetballegende Pelé brengt Kerstmis in het ziekenhuis door. Op advies van de dokteren van het Albert Einstein-ziekenhuis in São Paulo zal de drievoudig WK-winnaar zijn bed niet verlaten.

Dochters Kelly Nascimento en Flávia laten dat weten via sociale media. 'We hebben met de doktoren besloten dat het, om diverse redenen, beter is om hier te blijven met alle verzorging die zijn nieuwe familie in het Einstein-ziekenhuis ons geeft. Zoals altijd bedanken we jullie voor alle liefde die we krijgen uit Brazilië en de rest van de wereld. Jullie liefde voor hem en jullie verhalen en gebeden zijn een grote steun. We weten dat we niet alleen zijn', schrijven de dochters.

De situaie van Pelé verslechtert. De 82-jarige Braziliaan werd eind november opgenomen in het ziekenhuis vanwege darmkanker. In de daarop volgende dagen kwam naar buiten dat de oud-voetballer in kritieke toestand verkeerde, maar dat bleek onjuist. Inmiddels wordt gesteld dat Pelé problemen heeft aan zijn nieren en hart en achteruit gaat. Pelé won in 1958, 1962 en 1970 het WK met Brazilië.