Nieuws

NEC-trainer Meijer bereidt zich voor op Ajax: 'Dan moeten we een plan trekken'

NEC-trainer Meijer bereidt zich voor op Ajax: 'Dan moeten we een plan trekken'

21-12-2022 20:59 Laatste update: 22:10

Rogier Meijer kijkt uit naar de tweede seizoenshelft. De hoofdtrainer van NEC bereidt zijn ploeg zo goed mogelijk voor op de eerste wedstrijd na de winterstop tegen regerend landskampioen Ajax.

NEC bereidde zich afgelopen week in het Spaanse Mijas voor op de tweede seizoenshelft. "De eerste weken van de voorbereiding train je volgens je eigen spelprincipes", vertelt trainer Meijer in de Jarda Podcast. "Je hebt het dan over het gedeelte met bal en een gedeelte zonder bal, plus alles wat daar tussenin zit. We hebben eigen spelprincipes, ik noem het ook wel ingrediënten. Die probeer je weg te zetten in een training. Alle onderdelen krijgen ongeveer evenveel aandacht."

De Nijmegenaren werken langzaam toe naar Ajax-thuis, de eerste officiële wedstrijd na de winterstop. "Als je tegen Ajax speelt weet je over het algemeen dat je weinig balbezit hebt. Dan moeten we een plan trekken hoe we met dat geringe balbezit toch gevaarlijk kunnen worden, terwijl we moeten voorkomen dat de tegenstander met veel balbezit datzelfde gevaar kan stichten", aldus Meijer. "Daar pas je de trainingen op aan, hopend op een goede vertaling naar de wedstrijd. Want dat is uiteindelijk waar het om gaat."

Het treffen tussen NEC en Ajax wordt op 8 januari afgewerkt. De wedstrijd begint om 14.30 uur in het Goffertstadion.