Nieuws

Noppert in verband gebracht met Ajax: 'Ik zou zeggen vijf miljoen plus Gorter'

Noppert in verband gebracht met Ajax: 'Ik zou zeggen vijf miljoen plus Gorter'

20-12-2022 22:33 Laatste update: 22:37
2

Foppe de Haan denkt dat sc Heerenveen er goed aan doet om Jay Gorter te betrekken in een mogelijke deal met Ajax over Andries Noppert. De huidige eerste goalie van de Friezen maakte een goede indruk op het WK in Qatar en dat is in Amsterdam niet onopgemerkt gebleven.

Ajax is naar verluidt op zoek naar een doelman voor de komende paar jaar. De huidige eerste keus Remko Pasveer is namelijk al 39 jaar oud. Mochten de Amsterdammers voor Noppert gaan, zou De Haan graag een ruildeal zien. "Ik vind tien miljoen wel heel veel, als ze dat er voor krijgen is dat echt fantastisch", vertelt hij bij Omrop Fryslan. "Ajax heeft ook een hele goede reservekeeper. Gorter is wat ongelukkig geweest, maar ik denk dat het voor Heerenveen een hele goede is. Dus ik zou zeggen vijf miljoen euro, plus Gorter die naar ons toe komt."

Gorter was voor zijn transfer naar Ajax eerste doelman bij Go Ahead Eagles, waar hij destijds de voorkeur kreeg boven Noppert. De loopbaan van de Fries ging daarna echter in een sneltreinvaart waardoor hij zelfs door Louis van Gaal werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. In Qatar maakte Noppert een goede indruk en dreef hij zijn prijskaartje op. Naar verluidt verlangt Heerenveen ongeveer tien miljoen euro.