Nieuws

Engelse clubs geteisterd door coronavirus: 'Gooi de hele speelronde eruit'

Engelse clubs geteisterd door coronavirus: 'Gooi de hele speelronde eruit'

16-12-2021 11:46 Laatste update: 14:38

Brentford-manager Thomas Frank doet een oproep om zware maatregelen te treffen in het Engelse voetbal. Na Tottenham Hotspur brak COVID-19 ook uit in de selectie van Manchester United en Brentford. 

Brentford zag de wedstrijd tegen Manchester United al verplaatst worden. De manager ziet het duel van zijn ploeg met Southampton dit weekend het liefst ook later gespeeld worden. "Ik denk dat we beter de volledige speelronde eruit kunnen gooien", stelt de Deen, die geciteerd wordt door Sky Sports.

De club kampt met dertien positieve coronabesmettingen in de selectie en staf. Frank vindt het niet verantwoord om de Premier League voort te zetten. "De besmettingen gaan bij alle clubs door het dak, iedereen kampt met hetzelfde probleem", zegt hij, terwijl hij een voorstel doet. "De volgende speelronde uitstellen en daarna ook de League Cup (Brentford speelt op woensdag 22 december in de kwartfinale tegen Chelsea, red.). Dat zou iedereen een adempauze kunnen geven om alles weer op orde te krijgen."

Vooralsnog is er geen gehoor geven aan het pleidooi van Frank. De wedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Leicester City lijkt donderdagavond gewoon door te gaan.