Nieuws

Kvaratskhelia voelt zich thuis in Italië: 'Napolitanen leven voor het voetbal'

Kvaratskhelia voelt zich thuis in Italië: 'Napolitanen leven voor het voetbal'

19-12-2022 18:45 Laatste update: 18:53

Kvicha Kvaratskhelia zorgde in de eerste seizoenshelft voor veel opwinding in Italië en daarbuiten. De Georgiër staat op de radar van alle grote topploegen, maar denkt zelf nog niet aan een vertrek uit Napels.

SSC Napoli kent tot dusver een sterk seizoen. De Napolitanen staan bovenaan in de Serie A en overwinterden in de Champions League. Kvaratskhelia speelde een belangrijke rol in het succes dit seizoen. Op de Federico II universiteit in Napels sprak de Georgiër over zijn eerste seizoenshelft. "Napolitanen leven voor het voetbal, ik begreep het vanaf het moment dat ik aankwam. De eerste keer dat ik in het Stadio Diego Armando Maradona speelde, voelde ik me een echte profvoetballer." 

Kvaratskhelia kwam dit seizoen zeventien keer in actie voor Napoli en was daarin bij achttien doelpunten betrokken. De Georgiër geeft aan dat zijn succes mede te danken is aan de Napolitaanse mentaliteit. “Het is altijd belangrijk om op een hoog niveau te werken. De mensen in Napels vragen altijd veel van ons. Maar ik bedank ze, omdat ze ons altijd zoveel liefde geven. Georgiërs en Napolitanen zetten het gezin altijd op de eerste plaats, daarom voel ik me hier ook thuis."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!