Nieuws

FIFPRO waarschuwt FIFA na nieuwe opzet WK clubs: 'Heeft serieuze consequenties'

FIFPRO waarschuwt FIFA na nieuwe opzet WK clubs: 'Heeft serieuze consequenties'

17-12-2022 15:12

De FIFPRO maakt zich zorgen om de nieuwe opzet die de FIFA heeft bedacht voor het WK clubs. Het mondiale voetbalorgaan wil het toernooi uitbreiden naar 32 clubs in plaats van zeven en dat zal zorgen voor een te hoog wedstrijdgehalte. 

De spelersvakbond is verrast over het besluit van de FIFA. President Gianni Infantino maakte vrijdag bekend dat het WK clubs meer op een WK voor landen zal lijken. Ook heeft de FIFA het plan een Super Bowl-achtige wedstrijd te organiseren waarin twee grote clubs het tegen elkaar opnemen. 'FIFPRO was verrast toen het hoorde van het plan van de FIFA om het WK clubs uit te breiden. De uitbreiding van het toernooi zou serieuze consequenties kunnen hebben voor mannen- en vrouwenvoetbal op het gebied van oververmoeidheid en de contracten van spelers', laat de vakbond weten. 

'De FIFPRO was onder de indruk dat de FIFA in maart van 2023 nog zou overleggen over het uitbreiden van internationale wedstrijden. Nu is er vrijwel zonder overleg, en zonder enig overleg met de spelers, dit besluit genomen. Door deze omstandigheden komen spelers nog meer onder druk te staan. Het besluit toont aan dat de belangrijkste organen in het voetbal niet worden geraadpleegd voordat dergelijke beslissingen worden genomen', besluit de FIFPRO.