Nieuws

'Het klopt dat Frankrijk perfect is ingespeeld op Mbappé, hij is geweldig'

'Het klopt dat Frankrijk perfect is ingespeeld op Mbappé, hij is geweldig'

17-12-2022 14:40

Bondscoach Lionel Scaloni stelt dat Frankrijk en Argentinië om meer gaat dat Kylian Mbappé en Lionel Messi, maar dat de ploegen wel goed zijn ingespeeld op de sterspelers. De twee landen bepalen zondag wie het WK in Qatar wint.

Scaloni schuift zaterdag aan voor de laatste persconferentie in aanloop naar de finale en laat zich kort uit over de sterspeler van Frankrijk. "Het is Argentinië tegen Frankrijk, maar het is waar dat Les Bleus perfect is ingespeeld op Mbappé. Hij is een geweldige speler en is nog jong", stelt Scaloni over de speler die op 23-jarige leeftijd betere statistieken overlegt dan Messi op die leeftijd. 

De 35-jarige Messi staat waarschijnlijk voor zijn laatste WK met Argentinië en Scaloni wil het icoon bedanken met een wereldtitel. "Wat ons zo sterk maakt is dat iedereen in de groep hetzelfde doel voor ogen heeft. We zijn één, een echt team. We zijn in ons beste moment. Als Messi er hierna mee stopt, zou er geen beter afscheid mogelijk zijn dan het winnen van het WK", besluit de bondscoach.