Reactie

Wijndal neemt het op voor Schreuder: 'Hele goede trainer die spelers beter maakt'

Wijndal neemt het op voor Schreuder: 'Hele goede trainer die spelers beter maakt'

15-12-2022 08:12
1

Owen Wijndal kijkt uit naar de tweed seizoenshelft met Ajax. De linksback heeft een eerste Amsterdamse periode achter de rug die hij zich wel wat anders had voorgesteld, maar mikt op betere tijden in het shirt van de landskampioen.

Ongeveer een jaar geleden had vrijwel iedereen zijn hand in het vuur gestoken voor een WK-deelname van Wijndal, maar dat liep toch even anders. "Natuurlijk hoopte ik op het WK, dat lijkt me logisch", begint de verdediger in gesprek met Voetbal International, die het daar naar eigen zeggen niet al te moeilijk mee had. "Je zou denken dat niet alleen ik, maar ook jongens als Devyne Rensch en Brian Brobbey het moeilijk zouden hebben, maar eigenlijk was daar helemaal geen sprake van. Voor Oranje ging ik wel zitten, tuurlijk, die jongens ken ik ook. Neem iemand als Cody Gakpo, met wie ik heel goed kan opschieten. Ik vond het echt geweldig om hem te zien schitteren. Dat gun ik hem enorm, net als de andere jongens."

Wijndal maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Ajax, waar hij de verschillen goed tussen merkt. "Bij Ajax is alles keer tien. Op het veld, buiten het veld, alles. Bij AZ kon je drie keer achter elkaar verliezen, dan werd het een heel klein beetje onrustig. Bij Ajax is het al onrustig als je wint, maar het voetbal niet goed genoeg is. De lat ligt zo hoog, je moet presteren. Dat vind ik ook wel mooi, word je ook alleen maar beter van. Het is ook nieuw voor me."

Ajax ging de winterstop in met een flinke kater. De Amsterdammers leden drie keer puntverlies op rij, achtereenvolgens tegen PSV (1-2 verlies), Vitesse (2-2) en FC Emmen (3-3). Aan Wijndal en co. de taak om aan die negatieve reeks een einde te maken. "Knallen na de winterstop, dat is het belangrijkste. Het negatieve sentiment gaan we omdraaien, dat moet", aldus de linksback, die het opneemt voor trainer Alfred Schreuder. "Ik weet van mezelf wat ik vind, en Alfred Schreuder is een hele goede trainer, die spelers beter maakt. Dat gaan we in de komende periode ook zien en dan doel ik op ons allemaal als ploeg. We moeten allemaal beter, dat is duidelijk."