Nieuws

Ook Modric vernietigend over scheids: 'Slechtste die ik ken, hij is een ramp'

Ook Modric vernietigend over scheids: 'Slechtste die ik ken, hij is een ramp'

14-12-2022 09:11
2

Ook Luka Modric is uiterst kritisch op scheidsrechter Daniele Orsato na de 3-0 nederlaag van Kroatië tegen Argentinië in de halve finale van het WK. De penalty had volgens de aanvoerder nooit gegeven mogen worden.

"Helaas hebben we verloren. Zij verdienen het om in de finale te staan, als je naar de hele wedstrijd kijkt", begint de inmiddels 37-jarige Modric nog tam tegenover 24Sata. "Wij moeten mentaal herstellen en proberen om brons te winnen."

"Het was geen strafschop", vervolgt Modric. "Daarvoor hadden wij al een hoekschop moeten krijgen en de penalty zelf was ook niet terecht. Het kantelde de wedstrijd, want tot dat moment controleerden wij. We hadden iets gevaarlijker moeten zijn, maar zij veroorzaakten ons geen problemen. En na die penalty hadden ze geluk met die bal in de rebound. Daarna hadden wij het moeilijk..."

Daarna is Modric nóg feller richting Orsato. "Normaal gesproken praat ik niet over scheidsrechters, maar het is onmogelijk om het te vermijden. Hij is één van de slechtste scheidsrechters die ik ken, en dan heb ik het niet alleen over vandaag (dinsdag, red.). Hij heeft mij al eerder dwars gezeten en ik heb geen goede herinnering aan hem. Hij is een ramp!"

Messi kan wel op mooie woorden van Modric rekenen. "Ik wens hem veel succes in de finale. Hij is een grootheid."