Breaking news

Argentinië bereikt WK-finale ten koste van Kroatië na grandioze voetbalshow Messi

13-12-2022 21:55 Laatste update: 22:00
2

Argentinië heeft dinsdagavond ten koste van Kroatië de finale van het WK in Qatar bereikt. Bij de Argentijnen had Lionel Messi het op zijn heupen en speelde hij verreweg zijn beste duel tijdens het toernooi. Het werd 3-0 voor de Albicelestes.

Argentinië begon voor het eerst in het toernooi in een 4-4-2 formatie, wat betekende dat Lisandro Martínez zijn plek kwijtraakte in de basis. Nicolás Tagliafico mocht wel starten bij bondscoach Lionel Scaloni. Bij de Kroaten waren geen veranderingen ten opzichte van het duel met Brazilië.

In de openingsfase oogde Kroatië scherp en liet Argentinië de bal bij de tegenstander. Tot echt grote kansen kwamen Luka Modric en de zijnen echter niet. Na ruim een half uur stormde Julián Álvarez op doelman Dominik Likakovic af en werd de aanvaller tegengehouden, waarna een strafschop werd gegeven. De strafschop was makkelijk gegeven, maar Messi schoot fantastisch binnen en vuurde een onhoudbare bal af.

Kroatië was van slag na de openingstreffer en kreeg enkele minuten later de 2-0 op het dak. Na een mislukte hoekschop van de Kroaten ontsnapten de Argentijnen. Door een tikje van Messi kon Álvarez vertrekken en de speler van Manchester City werd door niemand tegengehouden, wat in de 2-0 resulteerde. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het geloof weg bij Kroatië en hield Argentinië goed stand tegen de speldenprikjes van de tegenstander. Met nog twintig minuten op de klok liet Messi nog één keer zijn klasse zien. La Pulga dribbelde vanaf de rechterkant naar de achterlijn en gaf perfect voor op Álvarez, die met een simpele intikker zijn tweede goal van de avond kon maken.

Na de 3-0 vonden beide partijen het welletjes en werd de wedstrijd, onder luid gezang van de Argentijnse aanhang, uitgespeeld. Wel kreeg Kroatië in de slotfase nog een enorme kans, maar de bal ging voorlangs. Argentinië treft in de finale van het WK Frankrijk of Marokko, die woensdagavond spelen voor een plek in de finale. Messi moet nog één wedstrijd winnen om de laatste prijs in zijn carrière te pakken.