Nieuws

Ten Hag vergelijkt pupil met Mbappé: 'Ik herkende de enorme potentie meteen'

Ten Hag vergelijkt pupil met Mbappé: 'Ik herkende de enorme potentie meteen'

12-12-2022 15:32

Erik ten Hag is diep onder de indruk van de ontwikkeling die Marcus Rashford doormaakt. De Manchester United-manager is bijzonder lovend over de manier waarop de Engelsman positie kiest voor het doel en vergelijkt hem zelfs met Kylian Mbappé.

Rashford werd met Engeland uitgeschakeld in de kwartfinale tegen Frankrijk en was ondanks het feit dat hij voornamelijk als invaller binnen de lijnen kwam goed voor drie doelpunten op het WK. De prestaties van de spits verbazen zijn manager allerminst. "Vanaf het eerste moment herkende ik een enorm potentieel bij hem", wordt Ten Hag opgetekend door The Manchester Evening News.

Volgens de Nederlander behoort de spits tot de beste aanvallers van de wereld. "Ik geloof dat er bijna geen betere speler ter wereld is die zo goed kan positioneren als Marcus dat kan achter de laatste verdedigende linie. Alleen Mbappé is een type zoals hij. Als Rashford in die positie komt, is hij geweldig. Je kunt ook zien dat hij echt verbeterd is als we geen balbezit hebben."