Nieuws

El Maach was dichtbij oproep voor Marokko: 'De bondscoach zou me bellen'

El Maach was dichtbij oproep voor Marokko: 'De bondscoach zou me bellen'

11-12-2022 23:29 Laatste update: 23:31

Issam El Maach en Anass Salah-Eddine speelden zaterdag met FC Twente een oefenwedstrijd tegen Sparta, maar het duel tussen Marokko en Portugal leefde meer bij de Marokkaanse spelers. Eerstgenoemde was in het verleden dichtbij een oproep voor de nationale ploeg, dat nu grote indruk maakt op het WK.

FC Twente won de oefenwedstrijd tegen Sparta met 2-1, maar tegelijkertijd was er een spannender duel aan de gang. "De laatste acht minuten van de blessuretijd van Marokko tegen Portugal heb ik in de kleedkamer op mijn telefoon gekeken", vertelt Salah-Eddine lachend tegenover Tubantia. "Ik had uiteraard liever gehad dat de wedstrijden niet op hetzelfde tijdstip gespeeld zouden worden, maar als je eenmaal met je eigen duel bezig bent, dan heb je daar de focus."

El Maach juichte ook voor Marokko, al deed de uitschakeling van Oranje hem erg pijn. "Ik ben in Nederland geboren en getogen, daarom baalde ik ook enorm van de uitschakeling van Oranje vrijdagavond", aldus de goalie, die een tijdje geleden zelf dichtbij een oproep was. "De bondscoach Hervé Renard zou me bellen, maar hij werd vlak daarvoor ontslagen. Helaas. Hoe ik de kansen van Marokko inschat? Als je België, Spanje en Portugal de voet dwars kan zetten, dan is echt alles mogelijk."