Interview

'Portugal en Spanje zijn vergane glorie, ik zet mijn geld op Marokko'

'Portugal en Spanje zijn vergane glorie, ik zet mijn geld op Marokko'

10-12-2022 14:00

Marokko schakelde dinsdag verrassend Spanje uit op het WK. Zaterdag staat de volgende zware kluif te wachten voor de ploeg van Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en consorten. Dan neemt Marokko het op tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo. Brahim Darri heeft alle vertrouwen in een nieuwe stunt en hoopt op een finale tussen Nederland en Marokko.

Marokko neemt het in de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar op tegen Portugal. De Marokkanen bleven al knap overeind tegen vicewereldkampioen Kroatië, wonnen van België en ontdeden zich in de achtste finale ook van favoriet Spanje. Darri voetbalt momenteel in Qatar en maakt alle wedstrijden van dichtbij mee. "Ik train in de ochtend om negen uur. Dat is dan anderhalf uur per dag. We trainen op een veld van Al Sadd. Dat is een grote club waar ook Santi Cazorla en Rafinha spelen. Alle complexen zijn nu bezet door de WK-landen. Na de training ben ik heel de dag vrij. Ik krijg ontzettend vaak kaartjes aangeboden door de club, maar ik ga alleen naar Nederland en Marokko. Je hebt hier ook grote schermen en gezellige restaurants. Alles is echt top geregeld."

'Geld op Marokko'

Darri beleefde de goede prestaties van Marokko dus van dichtbij mee en denkt dat een nieuwe stunt zeker mogelijk is. "Ik zet mijn geld op Marokko tegen Portugal. Dat meen ik echt. Niet omdat ik Marokkaan ben en een Marokkaanse bril op heb. Deze selectie van Marokko zit gewoon heel goed in elkaar. Ze verdedigen supergoed en krijgen altijd wel een kansje."

"De ploegen waartegen ze spelen zijn een beetje vergaande glorie. Spanje heeft veel jongelingen, maar is ook oud", meent Darri. "Portugal vind ik een beetje hetzelfde geval. Het is een hele leuke ploeg die nu 6-1 wint van Zwitserland, maar ik weet zeker dat Marokko tegen Portugal in het voordeel is. Frankrijk daarna wordt een hele moeilijke pot. Ik zie Frankrijk wel winnen van Engeland. Dat zou ook een mooi duel van twee vrienden tegen elkaar zijn. Achraf Hakimi en Kylian Mbappé, die staan dan ineens tegenover elkaar."

Energieboost

Mocht de ploeg van bondscoach Walid Regragui zich inderdaad ontdoen van Portugal zaterdag, dan is Marokko het eerste Afrikaanse land dat zich weet te plaatsen voor de halve finale van het WK. Darri denkt dat deze nieuwe mijlpaal leeft binnen de selectie van Marokko. "Ik denk dat die jongens dat ook wel in de gaten hebben. Omdat ze nu zo dichtbij zijn en nog meer geschiedenis kunnen schrijven. Dat merkte je ook wel. Het is natuurlijk een druk, maar ook een energieboost."

De kwartfinale tussen Marokko en Portugal begint zaterdag om 16.00 uur. Het duel in Portugal wordt afgewerkt in het Al Thumama Stadium.