Nieuws

Amrabat ontroerd: 'Ik kon die jongens en mijn land gewoon niet in de steek laten'

Amrabat ontroerd: 'Ik kon die jongens en mijn land gewoon niet in de steek laten'

06-12-2022 19:40

Sofyan Amrabat is 'blij' en 'trots' met het behalen van de volgende ronde. De uitblinker aan Marokkaanse kant heeft dinsdag gestreden, maar het was maandag nog niet zeker of hij in actie zou kunnen komen tegen Spanje wegens rugklachten.

"Gister heb ik er samen met de fysio tot drie uur in de nacht alles aan gedaan", vertelt de voormalig Feyenoorder voor de camera van de NOS. "En vandaag heb ik met een spuit gespeeld. Ik kon die jongens en mijn land gewoon niet in de steek laten. Ik ben heel blij en trots."

De trotse Amrabat vervolgde het interview met tranen in zijn ogen. "Het spreekt voor zich na zo'n wedstrijd dat we heel trots kunnen zijn. Voor de mensen, voor iedereen. Het is prachtig. Ik ben normaal niet emotioneel, maar...", aldus de Marokkaanse middenvelder.

"Wat mij het meest trots maakt? Ik denk vooral de manier waarop we dit hebben bereikt", zegt Amrabat. "Het was ontzettend zwaar vandaag, Spanje had misschien wel tachtig procent balbezit of zelfs meer. Hoe wij dan verdedigen, hoe iedereen bikkelt en zijn leven geeft… Dat is denk ik ook een hele mooie manier van voetbal."