Nieuws

Neymar openhartig over enkelblessure: 'Was erg bang, heb de hele nacht gehuild'

Neymar openhartig over enkelblessure: 'Was erg bang, heb de hele nacht gehuild'

05-12-2022 23:37

Neymar leefde de afgelopen dagen in angst, zo vertelt de Braziliaanse vedette tegenover Globo TV. De aanvaller van Paris Saint-Germain dacht na het eerste groepsduel terug aan het WK in 2014. 

Neymar liep in de eerste groepswedstrijd tegen Servië een enkelblessure op. "Ik was heel erg bang", aldus de dertigjarige spelmaker, opgetekend door Voetbal Intenational. "Ik vond het zó erg dat ik die blessure opliep. Ik heb de hele nacht gehuild en de dag daarna ook."

Ik heb veel gebeden en keihard gewerkt met de fysiotherapeuten", vervolgt Neymar. "Uiteindelijk is het toch goed gekomen. Al dat afzien is het waard geweest als we hier uiteindelijk de titel kunnen pakken. We dromen van de titel, natuurlijk, maar we moeten het stap voor stap bekijken. We moeten nog drie wedstrijden winnen. We zijn goed voorbereid en gefocust op de titel."

In gesprek met Globo TV ging Neymar ook nog kort in op de huidige situatie van voetballegende Pelé, die in het ziekenhuis ligt. "Het is moeilijk om te praten over Pelé, maar ik wens hem het allerbeste. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer gezond wordt. Deze overwinning dragen we op aan hem."