Nieuws

Prachtige wedstijden op komst in Champions League: Nederlands onderonsje

Prachtige wedstijden op komst in Champions League: Nederlands onderonsje

13-12-2021 15:44 Laatste update: 15:52

De loting van de Champions League is opnieuw uitgevoerd en daar zijn een aantal veelbelovende wedstrijden uit voort gekomen. Zo neemt Real Madrid het op tegen de sterren van Paris Saint-Germain en staan Arnaut Danjuma en Matthijs de Ligt tegenover elkaar.

Na een blunder van de UEFA was er besloten om de Champions League-loting opnieuw te laten plaatsvinden, ondanks het protest van onder andere Real Madrid. De Koninklijke waren bang voor een zwaardere loting, nadat eerst Benfica uit de koker kwam. Nu komen Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar dus op bezoek in Estadio Santiago Bernabéu. Voor Sergio Ramos zal de wedstrijd een bijzonder weerzien met zijn oude club worden.

Uit de nieuwe loting komt ook een Nederlands onderonsje voort. De man in vorm Arnaut Danjuma zal met zijn Villarreal op bezoek gaan bij het Juventus van Matthijs de Ligt. Danjuma was de grote man bij de Spaanse ploeg, nadat hij overwintering verzekerde met zijn twee doelpunten tegen Atalanta donderdag.

Andere wedstrijden die in het oog springen zijn Atlético Madrid tegen Manchester United en Internazionale tegen Liverpool. De pechvogel van deze dag is Lille OSC. De Franse kampioen lootte de eerste keer Champions League-winnaar Chelsea en daar kwam de tweede keer geen verandering in.