Nieuws

Volledige loting CL: Ajax loot Inter en meerdere prachtige affiches

Volledige loting CL: Ajax loot Inter en meerdere prachtige affiches

13-12-2021 12:30 Laatste update: 13:01

De loting in Nyon voor de achtste finale van de Champions League heeft een aantal krakers van jewelste opgeleverd. Ajax loot met Internazionale een geduchte tegenstander. De ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij bezet de eerste plaats in de Serie A.

De loting voor de rest van het toernooi vindt pas plaats na afloop van de achtste finale. De eerste ontmoeting die uit de koker kwam was Benfica tegen Real Madrid. Vervolgens werd Villarreal gekoppeld aan Manchester United, wat een fout bleek. Aangezien de ploegen al in de groepsfase tegen elkaar speelden, was deze loting niet mogelijk. Er werd opnieuw een balletje getrokken en vervolgens bleek Manchester City de tegenstander. Een opmerkelijke misser van de UEFA, waar nog over nagepraat zal worden.

Atlético Madrid, met Luis Suárez in de gelederen, werd gekoppeld aan Bayern München. FC Salzburg, de grootste verrassing in de Champions League knock-outfase lootte tegen de Engelse grootmacht Liverpool. Internazionale kwam vervolgens als tegenstander van Ajax uit de bus. Verder lootte Sporting Portugal zwaar tegen Juventus en zal de loting tegen Lille door Chelsea op goedkeuring kunnen rekenen. Tot slot kwam een ware clash uit de koker: Manchester United en Paris Saint-Germain nemen het tegen elkaar op in het miljardenbal, oftewel Cristiano Ronaldo versus Lionel Messi.

De volledige loting
Benfica - Real Madrid
Villarreal - Manchester City
Atlético Madrid- Bayern Müchen
FC Salzburg - Liverpool
Internazionale - Ajax
Sporting Portugal - Juventus
Chelsea - OSC Lille
Paris Saint-Germain - Manchester United