Nieuws

Zoet: 'Als je drie keer kampioen wordt is er geen sprake van toeval meer'

Zoet: 'Als je drie keer kampioen wordt is er geen sprake van toeval meer'

26-11-2022 09:42

Jeroen Zoet denkt nog jaren mee te kunnen op het hoogste niveau. De voormalig doelman van PSV heeft zijn plek onder de lat bij Spezia terugveroverd en hoopt zijn hoogste niveau snel weer aan te tikken.

Zoet zat het afgelopen seizoen, mede door blessureleed, vaker op de bank dan hem lief was. Door de blessure van Bartłomiej Drągowski is de Nederlander weer wekelijks te bewonderen in de Serie A. "Als sportman wil je altijd meer en moet je klaar zijn als het team je nodig heeft. Buiten het voetbal ben ik met mijn gezin helemaal op mijn plek in La Spezia.", vertelt Zoet tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik weet zeker dat ik het niveau uit de kampioensjaren bij PSV nog terug kan vinden. Als je drie keer kampioen wordt en in die jaren alles speelt, is er geen sprake van toeval."

De doelman noemt het opmerkelijk en typerend dat Andries Noppert zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal. "Het is heel knap dat hij zo debuteert, daar hoor je als collega gewoon sportief respect voor te tonen. Ook Andries zal onrust gevoeld hebben, maar dat was aan hem niet te zien." Als Zoet ooit nog terugkeert naar Nederland hoopt hij terug te keren in Eindhoven. "Ooit nog het PSV-shirt dragen, zit wel in mijn achterhoofd."