Nieuws

Ferdinand reageert op Ronaldo-vertrek: 'Neemt niets af van zijn nalatenschap'

Ferdinand reageert op Ronaldo-vertrek: 'Neemt niets af van zijn nalatenschap'

22-11-2022 22:17

Rio Ferdinand heeft gereageerd op het onvermijdelijke vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. De oud-verdediger, die enkele jaren samen met Ronaldo speelde, vindt het jammer dat dingen zo moesten eindigen. 

Volgens Ferdinand "Dit heeft geen effect op het nalatenschap van Cristiano Ronaldo bij de club", stelt Ferdinand in een zelf opgenomen filmpje op Twitter. "Wat hij heeft bereikt, zijn legendarische status, verandert totaal niet. We moeten hem meten in de tijd dat hij het shirt droeg en voetbal speelde. Wat hij heeft gedaan en het aantal succesvolle momenten die hij heeft geschonken aan de club, dat is belangrijk."

"Bij United werd hij de beste speler ter wereld. Dat zijn niet dingen die je zomaar kan uitgummen", besluit Ferdinand. Ronaldo keerde in 2021 terug bij United na een afwezigheid van twaalf jaar, maar onder leiding van manager Erik ten Hag kon de Portugees geen goede indruk maken. Inmiddels draait de geruchtenmolen op volle toeren wat de volgende bestemming van Ronaldo betreft. Onder meer Newcastle United zou geïnteresseerd zijn in de Portugees.