Nieuws

Flick teleurgesteld door besluit FIFA: 'Kunnen niet voor mensenrechten opkomen'

Flick teleurgesteld door besluit FIFA: 'Kunnen niet voor mensenrechten opkomen'

22-11-2022 16:37

Bondscoach Hansi Flick is diep teleurgesteld in het besluit van de FIFA om de One Love-armbanden in de ban te doen. De trainer van het Duitse nationale elftal is niet onder de indruk van de wereldvoetbalbond. 

Flick geeft dinsdagmiddag een persconferentie in aanloop naar het duel tussen Duitsland en Japan. De Duitse voetbalbond deed al afstand van de FIFA vanwege het schenden van mensenrechten en het wegkijken van de problematiek in Qatar. Uiteindelijk werd op het laatste moment bekend dat het dragen van de One Love-band de aanvoerder op een gele kaart kwam te staan. Onder meer Engeland en Nederland trokken zich na dit besluit terug. 

"Als het alleen om een gele kaart ging, was het oké geweest", stelt Flick tijdens het persmoment. "Maar de FIFA specificeerde nooit de exacte sancties. Het is jammer dat ons gevecht voor mensenrechten niet mocht worden gevochten. Het is zonde dat wij niet mogen opstaan voor mensenrechten."

Toch wil Flick niet zijn aandacht van het hoofddoel afhouden: wereldkampioen worden. "Alle grote landen zijn hier om zo succesvol mogelijk het WK af te ronden. We zijn erg positief over het toernooi. We moeten onszelf tot het maximale zetten in elke wedstrijd, dat mag je van de spelers verwachten."