Nieuws

Messi waakt voor favorietenrol: 'Niet in valkuil van die hype trappen'

Messi waakt voor favorietenrol: 'Niet in valkuil van die hype trappen'

15-11-2022 13:41 Laatste update: 13:43

Dat Argentinië in Qatar één van de favorieten is voor de eindzege, staat buiten kijf. Lionel Messi wil echter waken voor te veel enthousiasme, zo zegt hij tegen het Spaanse Diario AS.

Het Argentijnse elftal kent onder bondscoach Lionel Scaloni een weerzinwekkende reeks van 35 duels zonder nederlaag. Een status die Messi uiteraard erkent, maar niet als legitieme reden beschouwt om meteen ook topfavoriet te zijn. "We gaan in goede vorm naar het WK. Maar we moeten niet in de valkuil trappen van de hype dat we de favoriet zijn en zullen winnen", tempert hij de verwachtingen.

Argentinië zal het in poule C achtereenvolgens gaan opnemen tegen Saoedi-Arabië, Mexico en Polen. Met de twee laatstgenoemde tegenstanders staan er toch meteen twee serieuze tests op het programma voor Messi en co. "We moeten realistisch zijn en het stap voor stap bekijken. We hebben een goede basis en zijn in vorm. We zullen gaan vechten. Dat is het idee. Maar eerst moeten we ons concentreren op het winnen van ons eerste duel."

Mochten de Argentijnen eerste worden in de poule, dan wacht in de achtste finale een ontmoeting met de nummer twee uit groep D. In het meest denkbare scenario wordt dat Frankrijk of Denemarken. "Frankrijk is goed. Ze hebben een paar geblesseerde spelers, maar nog steeds een angstaanjagend potentieel in de selectie. Brazilië heeft ook een basis van spelers met veel kwaliteiten, met name in de voorhoede."