NAC krijgt pak slaag van Heracles,  PEC wint doelpuntrijk duel van FC Eindhoven

NAC krijgt pak slaag van Heracles, PEC wint doelpuntrijk duel van FC Eindhoven

11-11-2022 22:17 Laatste update: 22:22

NAC Breda is op bezoek bij Heracles Almelo keihard onderuit gegaan. De Brabanders verloren met 5-1 van de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. In Zwolle wist PEC met 5-2 te winnen van FC Eindhoven.

Heracles Almelo - NAC Breda 5-1

Heracles was heer en meester in Almelo, maar kwam wel op achterstand. Odysseus Velanas schoot NAC op een verrassende 0-1. Heracles raakte niet van slag en kwam voor rust nog op 3-1 via Thomas Bruns, Ruben Rooskens en Nikolai Laursen. Het leek lang te eindigen in 3-1, maar in de slotfase liep de thuisploeg door treffers van Laursen en Emil Hansson nog uit naar 5-1.

PEC Zwolle - FC Eindhoven 5-2

PEC Zwolle kwam binnen tien minuten al op 1-0 via Younes Taha en dit bleek het startsein voor een doelpuntrijke wedstrijd. Vijf minuten later maakte Jasper Dahlhaus al de gelijkmakende 1-1. Binnen twintig minuten stond het alweer 2-1 door een goal van Luis Görlich.

In de tweede helft maakten de bezoekers via Lamine Diaby al snel de 2-2, maar PEC raakte niet van de leg en kwam snel terug. Bart van Hintum en Taha zorgde voor de 3-2 en 4-2 en in de laatste minuut zorgde Samir Lagsir voor het slotakkoord: 5-2.