Reactie

Scorende Van de Ven: 'Vrijdag hoor ik wel of ik naar het WK ga of op vakantie kan'

Scorende Van de Ven: 'Vrijdag hoor ik wel of ik naar het WK ga of op vakantie kan'

09-11-2022 07:02

Micky Van de Ven liet dinsdagavond met zijn doelpunt tegen Borussia Dortmund maar weer eens zien waarom Louis van Gaal hem heeft opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het WK. De verdediger van VfL Wolfsburg heeft zijn kansen nog altijd niet opgegeven.

Van de Ven staat dit seizoen verdedigend zijn mannetje bij Wolfsburg, maar liet dinsdagavond ook zien dat hij aanvallend een wapen is. De verdediger dook na een doorgekopte corner op bij de tweede paal en liep de bal binnen. Of de voormalig FC Volendam-speler het gaat schoppen tot aan de definitieve selectie van Van Gaal, is nu de prangende vraag.

"Ik heb een goed gevoel. Mijn eerste doelpunt in de Bundesliga, een overwinning en dat tegen Dortmund. Dat is zeker niet slecht", begint Van de Ven tegenover WAZ. De Nederlander is nuchter over zijn kansen op het eindtoernooi in Qatar. "Het is mooi dat ik bij de voorlopige selectie zit. Vrijdag hoor ik wel of ik naar het WK ga of op vakantie kan."

Vrijdagmiddag wordt bekend of Van de Ven de definitieve Oranje-selectie heeft gehaald. Van Gaal onthuld dan de 26 namen die het moeten gaan doen voor het Nederlands elftal.