Nieuws

KNVB zet fanzone op in Qatar: 'We nemen alle stappen heel bewust'

KNVB zet fanzone op in Qatar: 'We nemen alle stappen heel bewust'

08-11-2022 15:06

De KNVB heeft besloten een fanzone op te zetten in Qatar voor de Oranje-fans die de lange reis vanuit Nederland maken. Op de dagen dat Oranje in actie komt, zal in de fanzone een bescheiden feest plaatsvinden. 

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, laat weten dat de bond het besluit niet vanzelfsprekend heeft genomen. "Arbeidsmigranten die de stadions hebben gebouwd, zijn daar vreselijk behandeld. Nooit meer mogen mensenrechten in het gedrang komen voor het realiseren van een voetbalfeest", vertelt De Jong tegenover Nu.nl. "Vanaf dag één was de KNVB geen voorstander van het WK in Qatar. Maar nu we binnenkort op het WK uitkomen, staan we als één team achter het Nederlands elftal."

In de fanzone in Doha zijn alle wedstrijden op grote schermen te volgen en draait een dj Nederlandse muziek. Ook kunnen mensen vanuit de fanzone terecht voor vragen aan de Nederlandse ambassade. "Dit wordt echt een ander WK dan anders", stelt De Jong. "Het zal naast het voetbal ook over mensenrechten gaan. En dat moet ook. Maar wij zijn er ook voor onze Oranjesupporters. Daarvoor hebben we in Qatar onder meer de fanzone."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!