Nieuws

Nainggolan-exit lijkt aanstaande bij Antwerp: 'Ik mis wat toewijding bij Radja'

Nainggolan-exit lijkt aanstaande bij Antwerp: 'Ik mis wat toewijding bij Radja'

08-11-2022 10:15
1

Radja Nainggolan maakt zich de laatste tijd onmogelijk bij Royal Antwerp FC en een breuk tussen speler en club lijkt daarmee aanstaande. Voorzitter Paul Gheysens stelt dat de ervaren middenvelder zijn motivatie is verloren. 

In gesprek met Het Laatste Nieuws gaat Gheysens in op de situatie van Nainggolan. "Ik beslis daar niet alleen over, ik wil ook niemand afbreken. Maar ik mis wat toewijding bij Radja. Hij is niet helemaal gefocust op het voetbal. Dan heb ik het over zijn inzet en gedragingen in zijn totaliteit. Hij heeft bepaalde keuzes gemaakt die hem min of meer onmogelijk maakten in de groep."

Nainggolan speelde de afgelopen vijftien jaar in Italië en maakte vorig jaar de overstap naar Antwerp. De Belgisch-Indonesische speler maakte daarvoor furore bij AS Roma en Internazionale en stond vooral bekend om zijn fraaie afstandsschoten. "Het is een spijtige verspilling van talent. Zowel voor Radja als voor de club is dit eigenlijk erg jammer."

De middenvelder speelde tot dusver twaalf wedstrijden in de Jupiler Pro League. Nainggolan kwam twee keer eerder in opspraak dit seizoen: de middenvelder reed zonder rijbewijs en rook een e-sigaret op de bank tegen Standard Luik.