Nieuws

Gullit: 'Waarom ga je zeulen met Kudus en speelt hij niet op het middenveld'

Gullit: 'Waarom ga je zeulen met Kudus en speelt hij niet op het middenveld'

05-11-2022 07:48

Ruud Gullit is niet te spreken over de rol van Mohammed Kudus bij Ajax. Volgens de voormalig prof hoort de Ghanees op het middenveld te spelen.

Kudus speelt bij Ajax veelal in de punt van de aanval. Ondanks het feit dat de Ghanees meermaals tot scoren kwam, speelt hij van origine op het middenveld. "Waarom ga je zeulen met Kudus en speelt hij niet op het middenveld", begon Gullit bij het Voetbalcafé. "Ik zie Kudus als een middenvelder. Zo is hij ook gekomen. In het begin was hij geweldig, echt geweldig. Toen raakte hij geblesseerd, maar nu is hij weer terug. Waarom speelt hij niet?" Gullit stelt dat Ajax-trainer Alfred Schreuder momenteel voor een aantal lastige keuzes staat. "De keuze om Daley Blind niet te laten spelen was ook al lastig. Het enige wat hij (Schreuder, red.) nu moet doen is winnen. PSV wordt een hele zware klus natuurlijk. Als hij daar een goed resultaat uit haalt, met het elftal wat hij voor ogen heeft, dan kweek je goodwill."

Jan van Halst stelt dat Dušan Tadić in hetzelfde schuitje zit als Blind. Volgens de analist staan beide spelers onder druk en moeten er keuzes worden gemaakt. "Tadić is gewoon niet in vorm, hoewel hij tegen de Rangers wel aardig speelde hoor. Dat moet hij wel vol blijven houden natuurlijk." Volgens Gullit is de Serviër nog altijd een te belangrijke speler binnen de selectie om er naast te worden gezet. "Als hij op zijn plek staat waar hij moet staan, dan is hij van grote waarde denk ik."