Nieuws

Mohammed Kudus één van de sterkhouders in WK-voorselectie Ghana

Mohammed Kudus één van de sterkhouders in WK-voorselectie Ghana

04-11-2022 19:24

Mohammed Kudus maakt zoals verwacht deel uit van de voorselectie van Ghana voor het WK in Qatar. De Ghanese voetbalbond bracht vrijdag haar namen naar buiten via Twitter. Er zullen flink wat gaan afvallen, omdat er maar liefst 55 namen zijn opgenomen.

Ghana is op het WK ingedeeld in poule H met Portugal, Uruguay en Zuid-Korea. Op 24 november spelen de Afrikanen hun eerste wedstrijd, tegen Portugal. Kudus beleeft een sterk seizoen bij Ajax. Hij bleef tijdens de afgelopen zomerperiode in Amsterdam en kwam onder Alfred Schreuder al achttien keer in actie in alle competities. Daarin wist hij tien keer te scoren. Opmerkelijk: waar Schreuder hem vooral ziet als spits, schrijft Ghana hem voorlopig echter op als middenvelder. Een andere opvallende naam is die van Iñaki Williams. De spits van Athletic Bilbao heeft een Ghanese vader en kan daardoor uitkomen voor dat land.

Kudus zal in Qatar één van de sterkhouders moeten zijn voor het Ghanese elftal, dat in 2010 haar grootste succes kende. Destijds bereikten ze op een haar na de halve finales, toen Luis Suárez in blessuretijd van de verlenging een bal van de lijn haalde met zijn hand. De Uruguayaan ging er met rood vanaf, waarna er penalty’s volgden. Die werden gewonnen door Uruguay, dat in de halve finale met 3-2 verloor van Nederland. Op 2 december ligt er de kans voor Kudus en zijn teamgenoten om revanche te nemen.