Nieuws

Memphis ontbreekt wéér bij Barça en heeft nog één kans om minuten voor WK te maken

Memphis ontbreekt wéér bij Barça en heeft nog één kans om minuten voor WK te maken

04-11-2022 13:36 Laatste update: 14:01
1

Memphis Depay moet ook het duel met Alméria aan zich voorbij laten gaan. De Nederlandse spits ontbreekt in de selectie van FC Barcelona voor het competitieduel.

Dat blijkt uit de wedstrijdselectie die de Catalanen bekend maken voorafgaand aan de wedstrijd die in het teken zal staan van het afscheid van Gérard Piqué. Zodoende heeft Memphis nog maar één kans om minuten te maken voordat het WK begint: dinsdag wacht voor FC Barcelona het laatste duel in La Liga voor de lange 'winterstop' tegen Osasuna. Sinds medio september ontbreekt de aanvaller door een dijbeenblessure.

Het Spaanse dagblad Diario SPORT betichtte Memphis eerder ervan zijn blessure te veinzen, om zo topfit met Oranje aan het WK te kunnen beginnen. 'Ik hoor geruchten die niet getuigen van respect', reageerde Memphis via Twitter. 'Ik zou opzettelijk het herstel van mijn blessure afremmen. De media delen dingen zonder dat ze echt weten wat de feiten zijn, wat resulteert in negatieve energie rondom mijn persoon. Breng nooit mijn professionalisme in diskrediet!'