PSV weet ondanks overwinning in Noorwegen EL-tussenronde niet te ontlopen

03-11-2022 22:52 Laatste update: 22:56
1

PSV heeft de laatste groepswedstrijd in de Europa League winnend afgesloten tegen FK Bodø/Glimt. Op het Noorse kunstgras wonnen de Eindhovenaren met 1-2. Aangezien Arsenal donderdagavond in eigen huis wist te winnen van FC Zürich, is de ploeg van Ruud van Nistelrooij op plek twee geëindigd in Groep A.

PSV speelde in Noorwegen met een piepjong elftal, de gemiddelde leeftijd was 23 jaar en 136 dagen. Van Nistelrooij besloot een aantal spelers rust te gunnen met het oog op de Eredivisie-topper tegen Ajax. Joël Drommel stond donderdagavond onder de lat, terwijl Ki-Jana Hoever, Richard Ledezma, Fredrik Oppergard en Johan Bakayoko ook aan de aftrap verschenen.

De Eindhovenaren waren met deze wijzigingen in de basisopstelling zoekende in de openingsfase. PSV kon Bodø/Glimt niet hun wil opleggen, waardoor de eerste helft stroef verliep. De ploeg van Van Nistelrooij kwam in de 35e minuut wel op voorsprong. Luuk de Jong kopte een corner goed door, waarna Hoever de bal via een Noors hoofd achter doelman Khaikin kopte: 0-1.

PSV begon een stuk beter aan het tweede bedrijf. Kort na rust verdubbelde Bakayoko op aangeven van Anwar El Ghazi de marge: 2-0. De Belgische vleugelaanvaller schoot de bal koelbloedig tegen de touwen en maakte zodoende zijn eerste doelpunt in Europa. In de loop van de tweede helft creëerde PSV nog een aantal mogelijkheden, maar de Eindhovenaren konden de voorsprong niet verder uitbouwen. De zeventienjarige Emmanuel van de Blaak maakte in de slotfase van het duel zijn opwachting in de Eindhovense hoofdmacht. In de blessuretijd scoorde Nino Zugelj nog een eretreffer voor Bodø/Glimt, waardoor het Europese treffen in 1-2 eindigde.

Arsenal won woensdagavond in eigen huis met 1-0 van Zürich, waardoor de Engelse grootmacht groepswinst veiligstelde. PSV eindigt op plek twee in Groep A en moet hierdoor een tussenronde spelen in de Europa League. Hierin treffen de Eindhovenaren één van de nummers drie uit de Champions League.