Nieuws

Brobbey is mijn guy en ik ben blij voor hem, het is een gezonde concurrentie

"Brobbey is mijn guy en ik ben blij voor hem, het is een gezonde concurrentie"

02-11-2022 07:25

In de Eredivisie wil het nog niet zo vlotten, maar in de Champions League zette Ajax-aanvaller Mohammed Kudus zichzelf op de kaart met vier doelpunten en twee assists in zes duels. De Ghanees wordt door Alfred Schreuder gebruikt als spits, maar denkt dat hij beter als nummer tien fungeert. 

Kudus sprak na de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Rangers met het Algemeen Dagblad. De Ghanees maakte zich geen zorgen na de aansluitingstreffer van de Schotten. "Nee, we bleven ons spel spelen en we hielden ons vast aan ons systeem. We dachten niet aan het resultaat. Dat leverde ons ook nog een derde goal op."

De aanvaller kreeg de voorkeur boven Brobbey, die niet helemaal fit was. Kudus en Brobbey wisselen elkaar af in de spitsenpositie en de twee kunnen het goed met elkaar vinden. "Je wil elke wedstrijd spelen natuurlijk. Brobbey kreeg nu zijn kans. Hij scoorde en deed het goed. Hij is mijn guy en ik ben blij voor hem. Tegelijkertijd hebben we een gezonde concurrentiestrijd, denk ik. We pushen elkaar om het beste voor het team te geven. En ik denk dat we het team zo helpen te groeien."

Ajax speelt zondag het belangrijke duel met PSV in de Eredivisie. Bij een overwinning kunnen de Amsterdammers zeven punten los komen te staan van de concurrent uit Eindhoven. "Elke wedstrijd is volgens mij anders. Wat ik wel weet, is dat we met dezelfde mentaliteit, houding en spirit als door zullen gaan naar de volgende wedstrijd." Kudus heeft tot slot een verzoek voor Alfred Schreuder. "Ik voel me nog steeds het best op de nummer tien-positie. Ik doe ik dit voor het team. Waar ik ook speel, ik doe mijn best, maar ik ben op mijn best als ik als nummer tien speel."