Nieuws

Vormer herkent situatie van Ronaldo bij United: 'Het zijn moeilijke momenten'

Vormer herkent situatie van Ronaldo bij United: 'Het zijn moeilijke momenten'

01-11-2022 10:55

Cristiano Ronaldo komt bij Manchester United maar moeilijk aan de bak en daar Ruud Vormer alles van. De Nederlander komt niet in de plannen voor van trainer Carl Hoefkens, waarmee een periode van negen jaar bij Blauw-Zwart een teleurstellend einde dreigt te kennen. 

Vormer is ook actief als analist voor Play Sports en daar wordt de vergelijking met Ronaldo getrokken, die bij United langzaamaan in de vergetelheid raakt. "Hij zit nog vaak op de bank, ik helemaal niet meer", zucht Vormer. "Het is verschrikkelijk hoe dat nu met mij gaat. Ook de manier waarop. Het zijn moeilijke momenten. Het is natuurlijk al vaker gebeurd in de voetbalwereld dat grote spelers uit het niets niet meer bestaan."

Volgens de oud-Feyenoorder moet Ronaldo vooral niet de handdoek in de ring werpen. "Hoe je daarmee moet omgaan is heel moeilijk, maar ik denk dat Ronaldo nu gewoon lekker relaxed moet blijven. En als hij erin komt of in de basis staat moet hij het gewoon laten zien. Want die man heeft al genoeg bewezen, denk ik", besluit Vormer. De middenvelder mocht in augustus nog een aantal minuten maken onder Hoefkens, maar inmiddels is er zelfs geen plek op de reservebank voor de Nederlander.